Weetjes over Strijp

Transformatie fabrieksgebouw Klokgebouw tot een creatieve hotspot

Rond 2007 is de transformatie van het Klokgebouw, een oud fabrieksgebouw, tot een culturele hotspot begonnen.

De verbouwing is begonnen op de begane grond, eventfloor, de zijvleugel waar nu Popcentrum POPEI in zit, verdieping 4 en 5 en de algemene entree van het gebouw. Het gebouw had nog geen algemene entree.

In het Klokgebouw is ontzettend veel verbouwd zoals een nieuw brandinstallaties, nieuwe koperen leidingen voor drinkwater, liften hersteld, elektra, glasvezel, vloerverwarming (wko-installatie) afvoer, zonnenpannelen, etc etc. Het gebouw is ongeveer compleet gestript van binnen en helemaal opnieuw opgebouwd.
Dat waren fanastische tijden, met super fijn flexibel bouwteam. Mooie tijden! Dit soort grote transformaties was toen zeer uitzonderlijk in Nederland, 33.000 m2 verbouwd in fases. Het Klokgebouw is rond 2012 helemaal afgerond maar het zal altijd in beweging blijven. Pracht icoon geworden voor de stad maar ook voor Nederland. Ook oa door de bijzondere Philips Benelux historie!

Transformatie “De Leidingstraat”
De Leidingstraat zou in het eerste plan worden gesloopt maar gelukkig heeft Trudo een stokje voor gestoken, waardoor het is blijven staan. Piet Oudof, Landschaparchitect heeft een prachtig plan ontworpen en onze Eindhovense Lichtarchtiect Har Holland heeft een lichtplan gemaakt.

Nieuwe hotspot op Strijp-S: Chinees paviljoen You Ning.
Eveline Wu oa eigenaresse van Mood-S heeft in 2021 een Chinees paviljoen geopend. Dit is een kado van Nanjing voor de gemeente Eindhoven.
Wil je meer weten over dit kado? Tijdens de rondleiding wordt er iets verteld over de zustersvriendschap Eindhoven en Nanjing.
EDIT festival is het eerste lokale festival voor de Eindhovenaren. Georganiseerd in 2007 en 2008. Het bood een podium aan alle Eindhovenaren op het gebied van kunst, design, fotografie, theater, rock, dance, sports, klassieke muziek etc. Geweldig festival om het terrein van Strijp-S te verkennen. De “Verboden Stad” ging open voor Eindhoven, toen is de transformatie begonnen.

Een leuk promo filmpje gemaakt door BNN 3 op reis over Strijp-S

https://www.bnnvara.nl/3opreis/eindhoven