Woensel-West

Woensel-West is een kleurrijke, kansrijke en levendige wijk. Maar vroeger was het een “Vogelaar Wijk” “probleemwijk” “Krachtwijk”. De wijk werd overheerst door criminaliteit en drugs. De wijk werd overheerst door zware prostitutie waardoor er veel overlast ontstond.

Mede door Woningcorporatie Sint Trudo is de wijk een kleurrijke en levendige wijk geworden. Zij hebben ontzettend geïnvesteerd in mensen, door onder andere het “Inplaatsing project” waardoor jonge mensen korting kregen op de huur.

Wil je meer weten over deze transitie dan kan je een tour boeken over Woensel-West. Er wordt iets verteld over de achtergronden, hoe het was en hoe het nu is geworden. Echt op de inhoud maar we bekijken uiteraard ook de prachtige grafitti werken gemaakt en ontworpen door Niels Bakkerus.

Gemaakt door Enzo Aussems

Interesse: stuur een mail naar info@braintours.nl of bel naar 06 – 41 88 08 88. Wij kunnen een totaal pakket aanbieden met eventueel een lunch/ brunch/ borrel/ diner/ workshops etc. Vraag naar de vele mogelijkheden.

Maar je kan de tour ook combineren met andere interessante gebieden in en rondom Eindhoven, zoals Strijp-S Strijp-T, Brainport Industrie Campus (BIC Campus) etc.