Sietske Aussems

Over Braintours

Sietske Aussems werkte 15 jaar bij Woningcorporatie Sint Trudo. Daar was ze nauw betrokken bij de transformatie van de iconische Lichttoren in het centrum van Eindhoven en het voormalige Philips-industrieterrein Strijp-S.

Strijp-S, een gebied aan de rand van het Eindhovense centrum was ooit een zwaar beveiligd terrein vol Philipsfabrieken. Er werden televisies en radio’s ontwikkeld en geproduceerd. Omdat uitsluitend werknemers met een Philips-pasje op het terrein werden toegelaten, heette het gebied in de volksmond ‘de verboden stad’.   

Toen Philips eind vorige eeuw drastisch kromp en de fabrieken uit Eindhoven verdwenen, werden de hekken om Strijp-S afgebroken. Vanaf begin deze eeuw heeft het ruim 27 hectaren grote terrein zich ontwikkeld tot hipste deel van Eindhoven.

Nadat Philips het gebied in 2004 verkocht aan de Gemeente Eindhoven en Volker Wessels, werd Sint Trudo in het proces gevraagd als kwartiermaker en ontwikkelaar. Vanaf 2005 was Sietske mede verantwoordelijk voor de transformatie van het gebied. Zij was betrokken bij de ontwikkeling, organisatie en verhuur van het Klokgebouw, de Apparatenfabriek, de gebouwen Anton en Gerard, Het Veem, het Skatepark, de Machinekamer, het Ketelhuis en de invulling van de openbare ruimte. Daarnaast verzorgde zij de communicatie over de transformatie van Strijp-S.

Promo film Braintours speciale dank aan Kovacs!

Tegenwoordig bruist Strijp-S. Er zijn er hippe winkels en goede horecazaken te vinden en een deel van de oude fabrieken is verbouwd tot lofts en creatieve werkplekken. Een goed voorbeeld van herbestemming en zeker een bezoek waard.

Dus voor meer informatie bel naar 06 – 41 88 08 88 of mail naar info@braintours.nl.