High Tech Campus

Vanaf april 2023 gaat Braintours Eindhoven ook tours geven over de High Tech Campus.

De High Tech campus wordt ook wel de “Slimste vierkante kilometer van Europa” genoemd. Het is een ecosysteem van 260 hightechbedrijven. Het is de thuisbasis van meer dan 12.500 innovators, onderzoekers en ingenieurs die de technolgieen en bedrijven van morgen ontwikkelen.

foto van High Tech Campus

Het HTCE is het episch centrum, het hart, van Brainport Eindhoven, waar ‘anders denken’ het uitgangspunt is. Hier gebeurt alles anders, onverwacht. Niet voor niets siert de hall van de bibliotheek in gebouw 34 een prachtige vleugel. Voor HTCE geldt wat voor Eindhoven en haar regio al heel lang geldt: ontwikkeling door intensieve samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en onderwijs, de triple helix. Zo ontstond de derde metropool van Nederland die als trekker fungeert van de gehele ontwikkeling van de economie in Nederland: Brainport, een gebied dat verder reikt dan de regio Eindhoven.

Braintours Eindhoven geeft een rondleiding over het terrein, er wordt iets verteld over het ontstaan (Natlab Philips), groene omgeving, infrastructuur, duurzaamheid, bedrijvigheid, start-ups, openbare voorzieningen zoals de Strip, Cricketveld, kinderdagverblijf, etc.

Gemaakt door Enzo Aussems

Interesse: stuur een mail naar info@braintours.nl of bel naar 06 – 41 88 08 88. Wij kunnen een totaal pakket aanbieden met eventueel een lunch/ brunch/ borrel/ diner/ workshops etc. Vraag naar de vele mogelijkheden.

Maar je kan de tour ook combineren met andere interessante gebieden in en rondom Eindhoven, zoals Strijp-S Strijp-T, Brainport Industrie Campus (BIC Campus) etc.