NIEUWSBERICHTEN

Strijp-S Summertour 2024

De Strijp-S Summertour krijg je een exclusieve tour met inhoud en passie over Strijp-S. Je wordt ontvangen met koffie/ thee bij Microlab, een inspirerende plek waar 240 bedrijven zijn gehuisvest. Een betonnen gebouw aan de buitenkant maar zeer verrassend hoe het binnen eruit zien. Je voelt de energie en ziet het prachtige interieur. En de fijne dynamiek van bedrijvigheid.

Braintours Eindhoven start eerst met een presentatie over Strijp-S. Er worden veel foto’s getoond van Philips, het verleden over Strijp-S met leuke weetjes. En dan wordt het transformatieproces verteld hoe Strijp-S is vanaf 2000 is getransformeerd tot creatieve stad. Ook geweldige filmpjes vertoont met leuke filmpjes.

Na de presentatie krijgt iedereen een head-set dan lopen we eerst door het inspirerende Microlab waar je de bedrijvigheid kunt zien, uiteraard bezoeken wij ook de makers op de begane grond. En daarna maken wij een boeiende tour over het gebied, waar uiteraard een toelichting wordt gegeven over de verschillende gebouwen, activiteiten en anekdotes. En we bezoeken ook het prachtige beeld van Gerard Philips op Strijp-T en we lopen langs het ornament van ASML, zij zijn precies 40 jaar geleden begonnen op Strijp-T. Sietske Aussems is al sinds 2004 actief op Strijp-S namens haar rol bij Woningcorporatie Trudo.

Interesse!

Boek een Strijp-S Summertour via : info@braintours.nl
En je krijgt bij een boeking korting op een kaartje voor het Philips Museum.

Datum:
Vrijdag 12 juli van 14.00 – 16.30 uur
Vrijdag 19 juli van 14.00 – 16.30 uur
Zaterdag 20 juli van 14.00 – 16.30 uur
Vrijdag 26 juli van 14.00 – 16.30 uur
Zaterdag 27 juli van 14.00 – 16.30 uur
Vrijdag 2 augustus van 14.00 – 16.30 uur gecanceld
Zaterdag 3 augustus van 14.00 – 16.30 uur gecanceld

Vrijdag 9 Augustus van 14.00 – 16.30 uur
Zaterdag 10 augustus van 14.00 – 16.30 uur
Zaterdag 17 augustus van 14.00 – 16.30 uur

Kosten: € 25 per persoon (inclusief koffie en thee)
* de tour gaat alleen door bij 10 of meer personen

Taal: Nederlands (Engels op speciale aanvraag)

Mocht je vragen hebben dan kan je altijd bellen naar 06 – 41 88 08 88.

DE NACHT VAN STRIJP-S

Op 21 en 22 september wordt de Nacht van Strijp-S georganiseerd. Speciaal organiseert Braintours Eindhoven een exclusieve avondwandeling door Strijp-S. We starten met een hapje en drankje vanuit Microlab, en we gaan Strijp-S beleven in het donker. Je bezoekt uiteraard ook een aantal onderdelen van het programma maar we gaan ook bijzondere plekken bezoeken die je normaal niet kan bezoeken als bezoeker.

Wil je mee lopen stuur een mailtje naar info@braintours.nl en we zien elkaar op 21 september om 21.00 uur bij het Microlab.

De kosten bedragen € 25 per persoon inclusief een drankje en een hapje

Meld je via: info@braintours.nl

Design stress, boek een inspirerende Strijp-S design tour

Wil je het verhaal horen achter de designer, dan kan je een tour boeken bij Braintours Eindhoven tijdens Dutch Design Week .

Wij organiseren op vrijdag 27 oktober van 15.30 – 17.00 uur en zaterdag 28 oktober van 14.00 – 15.30 uur een guided Strijp-S Design.De tour duurt 1,5 uur dan heb je de highlights gezien op Strijp-S. Tijdens de tour worden ook leuke weetjes verteld over het gebied Strijp-S.

Starten vanuit Microlab- bezoeken expo rondom Microlab- New Order Of Fashion- MU Artspace- Ketelhuisplein- Klokgebouw- @Manifestation.nl

De rondleiding kost € 25 per persoon exclusief bandje (ticket van Dutch Design week, een ticket kost €24,50)

* let op de groep moet minimaal bestaan uit 12 personenInteresse stuur een mail naar info@braintours.nl.

Wij hebben er enorm veel zin

in!#ddw23#dutchdesignweek#designtour#strijpstour#highlight#klokgebouw#microlab#dutchdesignawars#ketelhuisplein#manifestations#dutchdesign#creatievehotspot#rondleiding#strijps

Design tour met butcher’s table tijdens Dutch Design Week

Tijdens Dutch Design Week geeft Braintours Eindhoven weer rondleidingen. De rondleidingen worden op maat gemaakt. Je wordt in contact gebracht met de juiste ontwerper en je doet veel nieuwe inspiratie op bij verschillende exposities waar een exclusieve toelichting wordt gegeven over de objecten. Dutch Design week blijft je elk jaar opnieuw verrassen. Maar tijdens de rondleiding wordt ook iets verteld over de stad Eindhoven en het gebied Strijp-S en Strijp-T.

Dutch Design Week is van 21 oktober tot en met 29 oktober 2023.

Braintours Eindhoven biedt verschillende pakketten aan. Het kan gecombineerd worden met een lunch en of borrel. Maar dit jaar biedt Braintours Eindhoven een exclusief diner aan, Butcher’s table. Je kan een exclusief diner boeken in de slagerij verzorgt door Slagerij Reinders in Vershal het Veem. De tafels worden feestelijk opgedekt en tijdens het diner worden bijzondere wijn geserveerd.

Heb je interesse? Laat het ons weten.
Stuur een mail naar info@braintours.nl of je kan bellen voor meer info naar 06 – 41 88 08 88.

PS. ben er snel bij want er zijn maar een beperkt aantal plekken, de eerste boekingen staan al genoteerd.

* Sietske Aussems is al sinds 2006 betrokken bij Dutch Design Week en geeft al meer 15 jaar rondleidingen tijdens Dutch Design Week.

#inspiratietour#ddwtour#rondleiding#ddwawards#designacadamy#universiteiten#design#graduationshow#strijps#strijpt#strijpr#eindhovencity#dutchdesignweek#fashion#kazerne#planb#sectiec#tu#designthinking#driversofchange

De Nacht van Strijp-S

Op 2 en 3 september wordt de Nacht van Strijp-S georganiseerd. Speciaal organiseert Braintours Eindhoven een exclusieve avondwandeling door Strijp-S. We starten met een hapje en drankje vanuit Microlab, en we gaan Strijp-S beleven in het donker. Je bezoekt uiteraard ook een aantal onderdelen van het programma maar we gaan ook bijzondere plekken bezoeken die je normaal niet kan bezoeken als bezoeker.

Wil je mee lopen stuur een mailtje naar info@braintours.nl en we zien elkaar op 2 september om 21.00 uur bij het Microlab.

De kosten bedragen € 25 per persoon inclusief een drankje en een hapje

Meld je via: info@braintours.nl

Design stress, boek een inspirerende design tour

Wil je het verhaal horen achter de designer, dan kan je een tour boeken bij Braintours Eindhoven tijdens Dutch Design Week. Wij organiseren op woensdag/ donderdag/ vrijdag/ zaterdag/ zondag een tour onder begeleiding. Start om 14.00 uur!

De tour duurt twee uur dan heb je de highlights gezien op Strijp-S. Tijdens de tour worden ook leuke weetjes verteld over het gebied Strijp-S.

Starten vanuit Microlab.

– bezoeken expo rondom Microlab
– Yksi
– New order fashion
– MU
– Ketelhuisplein
– Klokgebouw
– Manifestation

De rondleiding kost € 32 per persoon exclusief bandje (ticket van Dutch Design week, een ticket kost €23)

* let op de groep moet minimaal bestaan uit 12 personen

Interesse stuur een mail naar info@braintours.nl.

Wij hebben er enorm veel zin in!

Braintours Eindhoven verzorgt al een paar jaar tours tijdens de Dutch Design Week. Er kunnen verschillende soorten tours worden aangeboden, bv een tour waar je een paar werken gaat bekijken, verschillende ontwerpers ontmoet maar waar ook de ontwikkeling van Strijp-S en Eindhoven wordt verteld. Je krijgt letterlijk een kijkje in de keuken op het gebied van design maar ook Strijp-S en Strijp-T eventueel ook Strijp-R waar Piet Hein Eek zit.

Braintours Eindhoven verzorgt tours op maat. Wij kunnen u inspireren maar ook ontzorgen. Wil je starten met kopje koffie/ thee met iets lekkers, of een verzorgende lunch, of een heerlijke borrel of een diner. Geen probleem!
Neem contact op met Braintours Eindhoven.

Braintours Eindhoven geeft ook rondleiding aan geïnteresseerde voor @dutchdesignweek. Er is enorm veel te zien op @strijps waardoor je veel leuke dingen mist. Wij bezoeken de highlight op Strijp-S en zorgen ervoor dat je uitleg krijgt door de ontwerper. Veel objecten hebben wat uitleg nodig. Wij starten vanuit het Microlab, dan bezoeken wij de highlight van @dutchdesignawards, naar de expo in het Veem bij Manifestation, dan naar het Ketelhuisplein en wij eindigen in het Klokgebouw.

De rondleiding duurt 1,5 uur en het wordt ondersteund met head-sets waardoor je alles goed krijgt te horen en een flesje water voor onderweg. Tijdens de rondleiding wordt er ook iets verteld over het gebied Strijp-S, de creatieve hotspot van Eindhoven.

Het kost € 55 per persoon inclusief een bandje voor de toegang van diversen locaties zoals Dutch design award, klokgebouw. Het bandje is geldig gedurende DDW. Heb je al een bandje dan kost de rondleiding € 32 per persoon. In 1,5 uur tijd heb je wel veel interessante objecten gezien en gehoord over het gebied Strijp-S.

De rondleiding worden gegeven op :
Zaterdag 22 oktober om 11.00
Zondag 23 oktober om 11 uur of 13.00 uur
Zaterdag 29 oktober om 11 uur of 13.00 uur

* let op de groep moet minimaal bestaan uit 12 personen

Interesse stuur een mail naar info@braintours.nl geef duidelijk aan wat je voorkeuren zijn dan gaan wij het regelen.Wij hebben er enorm veel zin in!

Nachtwandelingen tijdens de Nacht van Strijp-S

Let op een kleine wijziging tijdens Nacht van Strijp-S!

Er wordt een nachtwandeling georganiseerd om 23.00 uur tot ongeveer 01.00 uur. Tijdens de wandeling krijg je een lekker hapje & drankje.

Op zondag wordt er een ochtendwandeling georganiseerd om 06.00 tot ongeveer 08.00 uur. Tijdens de wandeling krijg je lekker een croissantje en verse koffie/ thee.

Het duurt ongeveer 2 uur. Het is maar liefs € 17,50 per persoon. De wandeling wordt ondersteund met lichtgevende head-set met tussendoor live muziek vanuit @rararradio. Het is maar eenmalig!

Ervaar @Strijp-S bij nacht en ochtend. Loop gezellig mee! Dit wil je meemaken.

Interesse stuur een mail naar info@braintours.nl

Tot volgende week zaterdag of zondag!

* let op de aanmeldingen gaan hard, er is maar plek voor 30 personen.