Strijp-S

Wil je alles weten over de historie en ontwikkeling van Strijp-S en Strijp-T? 

Het beginpunt is bij Microlab, verzamelgebouw op Strijp-S, daar word je ontvangen met koffie/ thee/ water, en de presentatie wordt op die plek gegeven. Tijdens de presentatie wordt er iets verteld over het Philips verleden en dan over het transformatieproces tot een creatieve hotspot.

Wil je meer informatie over het transformatieproces? Dan ben je bij Sietske aan het juiste adres. Sinds 2004 heeft zij aan de start gestaan bij de ontwikkeling op Strijp-S. Het pakket bestaat uit een presentatie over het verleden, heden en toekomst. Strijp-S was een terrein waar Philips veel bekende producten heeft geproduceerd. Tijdens de presentatie wordt er uiteraard iets verteld over Philips. Na de presentatie krijg je rondleiding wat ondersteund met head-sets, zodat iedereen het verhaal goed kan volgen tijdens wandeling. Het duurt ongeveer 2,5 uur maar het kan op maat worden gemaakt. Dan lopen we eerst een rondje door het microlab waar verschillende ondernemers en makers onder één dak zitten. En daarna wandelen we over terrein om verschillende gebouwen te bezichtigingen maar ook de ondernemers te zien en te spreken. Het eindigt op het dak van gebouw TQ op Strijp-T waar je een fantastisch uitzicht hebt over Strijp-S/ Eindhoven.

Dakterras Strijp-TQ Fotograaf Cecile Smeets

Hoor het verhaal uit de eerste hand van iemand die vanaf het prille begin bij transformatie was betrokken.

Interesse: stuur een mail naar info@braintours.nl of bel naar 06 – 41 88 08 88. Wij kunnen een totaal pakket aanbieden met eventueel een lunch/ brunch/ borrel/ diner/ workshops etc. Vraag naar de vele mogelijkheden.

Maar je kan de tour ook combineren met andere interessante gebieden in en rondom Eindhoven, zoals Strijp-T, High Tech Campus, Brainport Industrie Campus (BIC Campus) etc.