Rondleiding of workshop in de grootste stadsboerderij van Europa

Stichting Duurzame Kost biedt een werkplek aan mensen die langs de kant van de arbeidsmarkt staan. Zo kunnen ze zich in een veilige omgeving voorbereiden op een volgende stap in hun loopbaan. Een van die plekken is de Cityfarm op Strijp-S, waar inmiddels een 15-tal medewerkers op een unieke manier duurzame groenten telen en verkopen.

De groenten worden geteeld met hulp van aquaponics, een uniek systeem dat hydrocultuur (planten kweken op water) combineert met aquacultuur (kweken van vissen).

De vissen leveren de benodigde voedingsstoffen voor de plantengroei (in de vorm van mest), de planten filteren op hun beurt het water voor de vissen. Op die manier krijg je eerlijke groenten zonder bestrijdingsmiddelen, kunstmest of antibiotic. 

Bij Braintours kun je een rondleiding boeken die een kijkje geeft achter de schermen van de grootste circulaire stadsboerderij van West Europa. Naast uitleg over het systeem wordt veel aandacht besteedt aan de basisprincipes van circulaire landbouw en voedselproductie. In de kas is ruim tijd voor het stellen van vragen en proeven van de diverse gewassen. Aanvullend kan een workshop worden geboekt waarbij ieder een pesto of pasta maakt met versgeplukte producten uit de Cityfarm.

Voor meer informatie over tijden, prijzen en groepsgrootte, neem contact op met Braintours.

Workshops combineren met een ontbijt, lunch, brunch, borrel of diner, dat is allemaal mogelijk.

Bel voor informatie en tarieven naar 06 – 41 88 08 88 of mail naar info@braintours.nl.